Heerlijke Italiaanse runderstoofpot met port

Voorbereiding

Snij de uien in blokjes en hak de peper en knoflook in kleine stukjes. (Haal de pitjes er eventueel uit als je niet van te scherp houdt). Snij het vlees in blokjes van ± 1.5 cm en bestrooi ze met zout en peper. Doe de port in een steelpannetje en laat het alvast inkoken tot zo`n beetje een derde.

Bereidingswijze

Bak de uien en het spek in een scheut olijfolie en een beetje boter samen met de knoflook en de peper zachtjes in een braadpan. Als de uien zacht zijn voeg dan de stukken rundvlees toe en bak deze bruin. Voeg een scheut water, de ingekookte port, de tomaten puree, de jeneverbessen en de takjes tijm en rozemarijn toe. Laat dit alles 2 tot 3 uur heel zachtjes stoven en roer het geheel af en toe even om. Voeg naar smaak nog zout of peper toe en wat water als de saus te dik wordt. Bak pas als het vlees gaar is en vlak voor het opdienen de kastanje champignons met wat gemalen peper in de koekenpan, en voeg ze dan toe aan het gestoofde vlees. Kook de spaghetti hoe je dat zelf graag doet. Serveer de spaghetti in een diep bord en schep het gestoofde vlees met de saus erboven op. Garneer het met wat fijngehakte peterselie

Serveertips
Heerlijk met een glaasje Italiaanse Barbera D'Asti

Ingrediënten voor 4 - 700 gram runderlappen - 150 ml port - 20 jeneverbessen - takje tijm - takje rozemarijn - takjes peterselie - 250 gram spekjes - 4 grote uien - boter - olijfolie - een rode peper - knoflook - scheutje water - 2 blikjes tomatenpuree - bakje (250 gr.)kastanje champignons - spaghetti
Bron: smulweb