PURE SMAKEN

18 nov 2020 | Actie

 

 

FRANSE TARTE TATIN

DRUIVEN IJS VAN ECHTIJS.NL

VALDESPINO MOSCATEL PROMESA JEREZ

 

  • 180 g ongezouten roomboter
  • 150 g tarwebloem
  • 50 ml kraanwater
  • 4 jazz-appels (of een andere friszoete en stevige appel)
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 200 ml crème fraîche
  • Doe 80 g boter (per taart) en alle bloem in een beslagkom en snijd fijn met 2 messen. Voeg een klein deel van de basterdsuiker toe. Schenk er ijskoud water bij. Kneed met de hand snel tot een soepel deeg (voeg wat water toe als het deeg te droog is), maak er een bal van, dek af met vershoudfolie. Laat minimaal 30 min. in de koelkast rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 195 °C.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in 4 parten. Snijd de rest van de boter in blokjes, doe deze in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Strooi de rest van de basterdsuiker erover zodra de boter is gesmolten. Verhit op halfhoog vuur zonder te roeren, tot een bruine karamel ontstaat. Neem de pan van het vuur, schenk de hete karamel voorzichtig in de quichevorm en leg de appels met de bolle kant naar beneden in de karamel.
  • Rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 28 cm doorsnede en leg deze over de appels. Stop het deeg goed ‘in’ tussen de appels en de rand, zodat er geen appel meer zichtbaar is. Bak de taart 50 min. in het midden van de oven.
  • Laat ca. 12 min. afkoelen. Leg een bord omgekeerd op de vorm en keer de vorm om, zodat de taart op het bord ligt. Serveer warm en schep op elk stuk een lepel crème fraîche.

De combinatie van de frisse appel, het smaakvolle druivenijs en de Moscatel geeft een fantastische smaakbeleving.

Materialen Quichvorm 24 a 26 cm

Bron: AH 

Download hier het TARTE TATIN RECEPT